Bryllup Information

FOTOGRAF TINA LIV

Yay I har booket Jeres bryllupsfotograf

Først og fremmest Kæmpe stort tillykke med jeres beslutning om at blive viet, det er en super spændende tid I går i møde.
For det andet så vil jeg gerne sige Tusind Tak for tilliden I har vist mig ved at booke mig som jeres fotograf på den store dag.
Her på siden finder I information om hvad der foregår bag kulissen på dagen + efter brylluppet

Nederst på siden vil I finde et spørgeskema. Dette spørgeskema er hvad vi gennemgår til formødet. Når vi nærmer os formødet må I hjertens gerne udfylde og sende spørgeskemaet til mig. Det er ikke sikkert alle punkter er relevante for jer, og de punkter der ikke er springer I bare over.
Når I skal udfylde spørgeskemaet så sørg for at I har afsat tid til at nå gennem det hele på een gang. I kan nemlig ikke gå tilbage og fortsætte da det ikke gemmes fordi siden her er en generel info side for alle mine brudepar.

“It is a curious thought, but it is only when you see people look ridiculous that you realize just how much you love them”

― Agatha Christie

Dagen opdelt i emner

Nedenfor kan I læse lidt om de forskellige dele af dagen, samt hvad fotografen laver bag kulissen på de tidspunkter.

Forberedelserne

Forberedelsen er en helt speciel tid på dagen. Her er forventningerne og følelserne et stort virvar i maven.
De fleste er omgivet af nære relationer de ønsker at dele tiden her med.
Nogle vælger også at det er her morgengaverne åbnes i fred og ro.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Denne tid er stille og rolig hvis minimum tiden på 2 timer er sat af til det.
Jeg starter altid med at fotografere tøj, sko og tilhør for sig selv.
De ting jeg gerne vil have i kassen er dele af hårstylingen, dele af make-up samt når kjolen skal på.
Udover up ovenstående bruger jeg tiden på at skabe relation til dem der er tilstede, og vænne jer til at der er et kamera i hovedet på jer. Tilvænningen hjælper jer i sidste ende med at være mere afslappet foran kameraet.
Desuden er dette også rigtig godt for børn der lige skal se folk lidt an. De kan få lov at vænne sig til mig uden at der er tusind andre mennesker eller oplevelser de skal forholde sig til på samme tid.
Vær obs på at jeg, som fotograf, skal være på vielsesstedet lidt før gæsterne ankommer så tøj, sko og alt tilbehør skal gerne være på før jeg kører mod vielsesstedet.

First Look

First look kan være en god ide for dem der ikke har så meget tid om eftermiddagen, eller som gerne vil have et intimt øjeblik med hinanden hvor følelserne kan få frit løb, før vielsen.
First look er kort og godt at I ser hinanden før vielsen og vi laver jeres portrætter her. Som regel aftales der sted og tid for dette, og hvordan I ønsker arrangeret I skal se hinanden første gang er helt op til jer.
Det jeg oplever mest er at din bedre halvdel venter et bestemt sted (ligesom kirken), og når alle er klar vil du komme gående bagfra hen og give et prik på skulderen hvorefter I må se hinanden.
Når der er styr på følelserne går vi videre og laver jeres portrætter i området omkring.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Min fineste opgave her er koordineringen af det første kig.
Jeg vil være på stedet og få styret hvor I skal være og hvornår vi sætter igang. Når det sker vil jeg holde mig i baggrunden og bare fange øjeblikkene der opstår mellem jer.
Herefter bryder jeg ind, og vi går videre til portrætterne.

Vielsen

For dem der ikke vælger First Look vil vielsen være det første kig til hinanden, og dette er ligeså følsomt som First look.
Gæsterne ankommer løbende til stedet, og som regel er gommen/bruden ankommet til kirken cirka 30 minutter før vielsen går igang.
Her skal evt. brystbuketter sættes på - der er en sikkerhedsnål i disse, og de skal placeres på venstre jakke"flap" lidt over lommen.
Gom/Brud & forlover(e) vil ca. 10 min før vielsen stå ved alteret og vente på sin udkårne.
Når brud/gom ankommer gøres tøj osv klar i våbenhuset og de sidste indåndinger af nervøsitet trækkes her. Ved indgangen går vedkommende på venstre side af sin far, eller den h*n bliver ført op af gulvet af.
Det er utrolig vigtigt indgangen foregår stille og roligt.
Selve ceremonien kan godt være forskellig fra sted til sted, nogle steder er der ingen kys og andre steder er der både ringudveksling og kys. Dette er noget I aftaler med præsten.
Når I er viet er der plads bytteri. Så parret kommer til at sidde på samme side.
Udgangen skal, ligesom indgangen, også foregå stille og roligt.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Når jeg ankommer til kirken tager jeg et billede af selve kirken inden der er gæster over det hele. Desuden får jeg hilst på gom/brud og forlover.
Jeg tager en snak med kirketjeneren om reglerne om fotografering i kirken, og dette gør jeg igen med præsten når vedkommende ankommer. Det er utrolig vigtigt at følge de anvisninger man får fra dem, da det afføder godt samarbejde og jeg vil efterfølgende være velkommen tilbage i kirken som fotograf.
Det er vigtigt I har haft en snak med præsten omkring fotograferingen inden dagen - så I får afstemt jeres ønsker med vedkommende. Nogle gange får I desværre ikke lov til fotografering under vielsen, og hvis det er tilfældet kommer jeg ikke til at lave smugbilleder. Jeg skal, som professionel, følge de regler jeg får givet.
Jeg fotograferer uden flash i kirken, og bevæger mig kun rundt når sangene er igang. Dette for at forstyrre mindst muligt.
De billeder jeg går efter ved vielsen er indgang + udgang, enkelte skud fra selve ceremonien, riskast efterfølgende og stemningsbilleder generelt ved lykønskninger.

Bryllupsportrætter

Portrætterne giver jer mulighed for at have et stille øjeblik på en hektisk dag. De fleste par nyder at de har denne time hvor de lige kan falde ned og bare være sammen for en lille stund.
Det er jer der vælger hvor portrætterne skal tages. Det I skal være obs på er at finde et sted som også har skyggesteder i tilfælde af stærk sol.
Ved ønske om flere lokationer skal I være obs på køretiden, der spiser af jeres fotograferingstid eller have planlagt den ekstra køretid ind i dagen.
Det er en god ide at have paraplyer med i bilen, just in case vi får en lille byge. En lille en gør ikke så meget, men voldsomt vejr er ikke sjovt at blive fotograferet i og her tager vi stilling på dagen til hvad vi gør. Det er dog altid en god ide at have en plan b i baghånden.
Hvis I har børn med til familieportrætter er det en god ide at have en ekstra person med, som så kan køre med børnene igen når er færdige med deres fotografering.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Mit job under portrætsessionen er at få en så afslappet stemning som muligt. Der er rigtig mange der føler sig akavet foran kameraet og derfor prøver jeg så vidt muligt at få stemningen i vejret.
Jeg guider undervejs og fortæller hvad jeg gerne vil have fra jer. Dette gør jeg helst så I fremstår naturligt, selvom det er poseret.
Jeg er meget ligeud og hvis der er noget der ikke fungerer så siger jeg det og får rettet det.
I skal ikke være bange for at I får super poserede opstillinger hele vejen igennem. Jeg går efter det naturlige udtryk med naturlige følelser - også selvom jeg styrer hvor I kommer til at stå.

Receptionen

Receptionen er ofte en hyggetid med mingling før festen starter om aftenen. De fleste vælger at skære bryllupskagen for under reception.
Det er også under receptionen at eventuelle gruppefotos tages, og nogle par har endda tid til at pakke nogle gaver ud.
Når I snakker med receptionsstedet om kagen så vær obs på at få placeret kagen på et bord hvor der er luft rundt om hele vejen. På den måde kan gæsterne se hvad der foregår og jeg kan fotografere kageskæringen uden at stå klemt op af en væg i forsøget på at fotografere jer.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Der sker rigtig mange ting for mig ved receptionen.
Jeg skal have styr på hvem toastmasteren er, så jeg kan aftale tidspunkt for gruppefotos og aflevere en seddel med de grupperinger der skal tages.
Desuden skal jeg snakke med feststedet så jeg får en "fotografbase" i festsalen eller lige ved siden af. Her skal jeg også have hentet computer osv ind så jeg er klar til festen. Denne base fungerer som min helle, når jeg skal loade kort, spise, eller give gæsterne en pause fra mit kamera.
Udover ovenstående skal der tages stemningsbilleder af gæsterne der er med. Der skal fotograferes kagen, kageskæring, borddækning, pynt og det er også under receptionen jeg fotograferer ringe og buket, hvis dette er et ønske.
Gruppebilleder skal gerne tages uden afbrydelser, så det kører og der er en rød tråd i udtrykkene på billederne. Meget ofte skal der også taget et stort gruppebillede med alle gæsterne før de skal til bords.

Gruppefotos

Mange par ønsker gruppefotos af gæsterne.
Jeg anbefaler gruppefotos fremfor parfotos for at styre tiden men også fordi der er bedre dynamik og grin i grupperinger.
Jeg anbefaler at I sætter jer ned og tænker over hvilke grupperinger I ønsker på dagen. Der skal afsættes 2 minutter pr gruppering. Hvis I insisterer på parfotos er det selvfølgelig muligt her skal I ligeledes afsætte 2 minutter pr par, og I skal ligeledes lave en liste med parrene der skal fotograferes.
I skal være opmærksom på at ved parfotos, som varer længere tid, vil der blive spist af jeres stemningsbilledetid. Det er derfor vigtigt at I snakker om hvad der er vigtigt for jer på dagen. Det er derfor min anbefaling er gruppefotos.
Desuden bliver der også taget et stort gruppefoto med alle gæsterne, hvis det ønskes. Der skal afsættes 10 minutter til dette billede. Alt efter lys og vejr er et godt tidspunkt for dette billede altid cirka 20-30 minutter inden I går til bords.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Jeg har som regel garderet mig med toastmaster her.
Eller en gæst der kender alle.
Jeg finder et bestemt sted disse billeder skal tages og har min liste over grupper med på dagen som toastmaster får. Toastmaster sørger for at gæsterne kommer hen til stedet løbende, og krydser dem samtidig af på listen.
Jo længere tid gæsterne er om at være på pletten - jo længere tid tager gruppebillederne, så det er super vigtigt at toastmaster er god til at få lavet en lille kø hos mig.
Det store gruppebillede med alle gæsterne vil som regel blive taget lidt oppefra, og det er vigtigt at jeg kan låne en god stige på stedet så jeg kan komme op i højden. Det er ikke alle feststeder der har lige gode områder til sådan et billeder der kræver god plads, men vi får det bedste ud af det.

Festen

Her stopper jeres indflydelse, hvis man kan sige det sådan.
Hvertfald er det her toastmasteren tager over og jeres detalje planlægning stopper. Det er vigtigt I vælger en toastmaster der er god til struktur og samarbejde. Vedkommende er nemlig mellemleddet til både musik, køkken og fotografen.
Aftenen skal i faktisk bare nyde fuldt ud. Jeres pligter afslutter med brudevalsen og herefter er det bare at give den gas på dansegulvet og i baren.
Under planlægning med feststedet er det en god ide at få snakket om bordplaceringen for jer. Jeg anbefalder at I UNDGÅR at sidde med et vindue i ryggen.

HVAD LAVER FOTOGRAFEN BAG KULISSEN
Festen er ren stemningsbilleder for mig.
Jeg fotograferer ikke når I spiser, men går af og til runder i lokalet for at se om der sker noget spændende.
Det er utrolig vigtigt at jeg har en base enten i festlokalet eller lokale lige op til uden en lukket dør. Jeg skal kunne reagere super hurtigt når jeg hører der sker noget.
Som regel spiser jeg hovedret når I også gør, da det er der jeg har den største pause på dagen.
Når tiden kommer til brudevalsen koordinerer jeg tid med toastmaster, da jeg skal nå at opstille mine flash så jeg har noget lys at fotografere i.
Ved dansebilleder efter valsen vil jeg fotografere et mix af normale flash billeder og festbilleder hvor jeg trækker bevægelserne.
Når jeg har festbilleder i hus pakker jeg alt mit grej i bilen, og kommer herefter ind og siger tak for i dag til jer.

Hvordan kunne en tidslinje for dagen se ud?

  • 10.00 Forberedelse
  • 12.30 Ankomst vielse gæster
  • 13.00 Vielse
  • 14.00 Afgang fra vielse
  • 14.15 Portrætter
  • 14.30 Reception Start for gæsterne
  • 15.25 Brudepar ankomst reception
  • 15.30 Bryllupskage
  • 16.00 Stemninger ved reception
  • 17.30 Til Bords

“You always gain by giving love”

― Reese Witherspoon

Hvad sker der efter bryllupsdagen?

Her kommer en kort beskrivelse af hvad der foregår efter jeres bryllupsdag.
Sjov bonus info:
En tommelfingerregel for bryllupper er at antallet af timer der fotograferes i skal ganges med 3 for at få timeantallet for selve sortering og redigering.

Sortering

Redigering

Galleri

Der tages rigtig mange billeder på jeres bryllupsdag.
Nogle gange dubletter så lukkede øjne undgåes, så der ligger rigtig meget efterarbejde i fotografering af et bryllup. Sorteringsarbejdet sættes stille og roligt i gang i ugen efter brylluppet, alt efter hvordan min arbejdsuge ser ud.

Sorteringsarbejde kører over flere runder.
1. runde består af at fjerne og slette test-billeder, billeder med lukkede øjne, fejl-skud mm.
2. runde sker under den lette redigeringsdel hvor billeder der måske er over- eller undereksponeret frasorteres.
3. runde sker under den tungere redigeringsdel + eksporteringen af billederne, hvor story-linen for jeres dag bliver fuldendt.

Redigeringen er altid spændende. 
Der køres to omgange af redigeringsarbejde.
Første omgang er den lette redigering, hvor lys, og farver justeres let.
Anden omgang er den tungere redigering, hvor lys/skygge justeres yderligere, beskæring sker og evt. billeder der skal videre til photoshop kommer igennem møllen der.
Jeg bruger Lightroom til det meste arbejde, og photoshop bruges til hvis der f.eks skal klippes billeder sammen, eller der er noget der skal fjernes som vi missede under fotograferingen.
Alle billeder vil altid få en farveredigering OG en sort/hvid redigering. På den måde kan I selv vælge om det er det ene eller andet I vil vise frem, eller have hængende på væggen.

Når alle billeder er redigeret og eksporteret vil I modtage et galleri med alle billederne i. Dette galleri skal bruges til at udvælge billeder til jeres bryllupsalbum.
Alt efter travlhed vil I nogle dage efter modtage download links med jeres billeder.
I modtager både printfiler + Facebookfiler, begge dele optimeret til det de skal bruges til.

I travle perioder kan der gå helt op til 2 måneder før I kan få jeres billeder, men jeg prøver selvfølgelig at få alt igennem systemet så hurtigt som muligt. Hvis I har en bestemt deadline der skal nåes til noget bestemt skal jeg gerne vide det allerede ved formødet, da jeg skal strukturere mine dage efter det.

“You don't marry someone you can live with - you marry someone you cannot live without”

― Unknown

Her kommer spørgeskemaet vi skal igennem før dagen

error: Content is protected !!